18 Eylül 2007 Salı

Planlı Bir Girişim

Daha önce bir Venture Capital firmasında da çalışmış olan Mr. Mohaffy ilaç firması Nexstar ‘da 6 yıl C.E.O ‘luk yaptıktan sonra yeni yapacağı işi düşünmeye başladı.

Ortağı Mr. Hembergerle birlikte şirket alıp ,geliştirip hematoloji ve kanser konusunda yenilikçi ürünler üreten bir firma haline getirmeyi planladılar. Firmalarının adı Phanmion idi , yönetim ekibini oluşturdular ve ilk etap finansmanını gerçekleştirdiler.


Kritik 2. etap için doğru finansörü bulma zamanı gelmişti. Nea ‘yı aradılar ,şirket pazarda bir boşluğu dolduracaktı ,onlarda ürün geliştirme ,satış ve pazarlamaya odaklanacaktı. Firma içinde Ar – Ge birimine ihtiyaç olmayacaktı ,hızla karlı hale gelinecek ve A.B.D ve Denizaşırı araştırma şirketleri için ‘’ ortaklık tercihi ‘’ olacaktı.

Sonuç ;

Nea , 2. ve 3. etapta en büyük yatırımcıydı , onların güçlü bir şirket yaratacağına inanıyordu .

CEO ve YKB ‘nin ayrılması gerekiyordu , şirket yönetimi Nea ortağı Mr. Barret ‘i Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçti, bu durum en büyük ortak olmasını onore etmekti.


Mr. Barret yöneticiliği ve tecrübesiyle firmanın daha sonra başarılı bir halka arza gitmesine rehberlik etti.

Sistem Neden Çalıştı ?

Mr.Barret ‘in büyük bir iş tecrübesi ve tıbbi alanda önemli bir geçmişi vardı , şirketin olağan işlerinin yürümesiyle Yönetim Kurulu Üyeliği arasındaki farkı çok iyi biliyordu ,Phanmion ekibinin ilaç endüstrisinde güç kazanmasına , işin her aşamasında rehberlik etti.


kaynak : nea.com

Hiç yorum yok: