12 Ekim 2009 Pazartesi

Yeni Ürünümü Nasıl Satabilirim

Yeni bir ürün keşfettiniz ve pazarda ses getireceğini düşünüyorsunuz . Pazardaki test sonuçlarınız da düşüncenizi destekliyor .

Ürününüzü almak isteyecek müşterilere nasıl ulaşacaksınız ?

Satış Planı Yapın


Pazarı olabildiğince doğru tanımlayarak ürününüzü kimlerin satın alabileceğini anlamaya çalışın .

Örneğin tüm kadınları müşteri olarak hedeflemek yerine ortalamalar düzeyinde gelir elde eden kadınları , tüm çocuklar yerine beş yaş altı çocukları , tüm erkekler yerine otuzbeş yaş üstü orta üstü gelir elde edenleri göz önüne alın . Bu insanlar nerelerden alışveriş yapabilirler ?

Bu yöntem satış ve pazarlama çabalarınızın , daha doğru bir şekilde hedef müşterilerinizin pazarlama kanallarınca kabul edilmesine yol açar .

Şimdi satış planlarınızı geliştirmeniz gerekiyor

Şu konular önemli

Satış amaçlarınız milyonlarca satabilirim gibi değil , belirli ve ölçülebilir olmalı .

Örneğin ayda elli son kullanıcı müşteriye , altı ay içinde ise yüz bölgesel perakendeciye gibi .

Satış Aktiviteleri sizin satış taktiklerinizdir . Son kullanıcıya inernet ile veya perakendeciler aracılığıyla satış gibi .

Son kullanıcıya internetten satış yapacaksanız satış siteleri , internet reklamları gibi konuları da göz önüne almalısınız .

Yukarıdaki her bir konuyu ne kadar sürede sonuçlandıracağınızı belirleyin . Bunu yapmanız hangi aşamada ne kadar süre kaybettiğiniz ve neler yapmanız gerektiği konusunda destek olacaktır .

Yüksek satış yapılan mağazalara ürünlerinizi yerleştirebilmeniz , diğer perakende mağazalarını yeni ürününüzün satacağına ikna açısından etkileyecektir .

kaynak:entrepreneur

1 yorum:

Unknown dedi ki...

http://www.xticaret.com/xticaret/?11_16613