11 Şubat 2008 Pazartesi

İnternetten Pazarlama Teknikleri

Başarılı bir internet pazarlama stratejisi geliştirmek online başarının önemli bir parçasıdır.

O halde aşağıdaki unsurlarıda göz önüne alarak stratejik planı geliştirebilir ve tamamlayabiliriz.

- Çok iyi bir ürün

- Özellikle satış amaçlı dizayn edilmiş bir web sitesi

- Güçlü pazarlama stratejisi


Ürün geliştirme

İlk adım başarılı bir ürün geliştirmektir . İyi ürün kesinlikle kendinin geliştirdiği ve internet üzerinden satışa sunduğun üründür. Bu günün teknolojisiyle kendi ürününü yaratabilme konusunda engel yoktur.Kafanda son derece değerli bilgiler bulunmaktadır. Herkesin farklı konularda bilgisi ve yeteneği mevcuttur. Bu bilgiyi kullan ve ürününü yarat.

Mükemmel bir ürün geliştirmede anahtar nokta eşsizliktir.Ürünün tek olmalı ve benzer yüzlerce ürünle rekabet etmemelidir.Onu potansiyel müşterilerinle paylaş ve tam olarak ne istediklerini anla , yüksek kalitede geliştir ve başarı şansı ver. İyi bir ürün ihtiyaç ve istekleri karşılar ve memnuniyet hissi verir.

Önemli konular ;

Yazılım
Bilgi
Özel site
İnternet servisi


Ürünü geliştirmeden önce bazı araştırmalar yap ,Müşterinin tam olarak ne istediğini keşfet ve buna bağlı olarak ürününü geliştir.

Göz önüne alınacak en önemli bir unsur kalitedir.Ürünün yalnızca müşterine verdiğin sözleri içermemeli umulanın ötesine geçmelidir .Müşteri tatmini en önemli konudur .
Önce çok iyi bir ürün geliştirdin ,şimdi ise ürününü satmaya yönelik çok iyi bir web site geliştirmelisin .

Sitedeki her şeyin tek bir amacı olmalıdır.’’ Ziyaretçileri çekmek ve harekete geçirmek .’’

Kelimeler sahip olduğun en güçlü pazarlama araçlarıdır.Doğru kelimeler ziyaretçileri müşteriye dönüştürür.Yanlış kelimeler bir daha dönmeyen kliklere dönüşür .

Kelimeler işinin temelidir. Ürünün ,web siten , pazarlama stratejilerin hepsi kelimelere bağlıdır.Beğenilen şekiller satış yapmaz ama kelimeler yapar .

Her kelime ,cümle ve başlığın potansiyel müşterileri sipariş sayfana götürmek gibi yalnızca bir hedefi olmalıdır.Siteni sanki karşındaki bir kişiyle konuşuyor gibi tasarla ,sorunu tanımla ve çözümü bir ziyaretçinin ihtiyacına göre oluştur.Ürününün neden ve nasıl o sorunu çözeceğini anlat ,son cümleyi inandırıcı bir şekilde tamamla .

Pazarlama Stratejini Geliştir

Pazarlama stratejin planının son aşamasıdır.Başarı için planın kısa ve uzun vade stratejilerini içermelidir.
Kısa vadeli pazarlama stratejileri sana düzenli trafik desteği getirir.Tüm planın içinde bu durum her nekadar çok önemliysede yalnızca buna güvenemezsin.

Kısa vadeli pazarlama stratejileri

Reklam satın almayı ,
Billboardlar ‘ı
Arama motorlarını içerir.

Uzun vadeli pazarlama stratejileri düzenli bir trafiği istikrarlı olarak getirir.Bu stratejiler yılın üzerinde süreklilik inşa eder.

Fihristlere katılmak

Ücretsiz yerlerde bulunmak

İçerik

Kısa ve uzun vadeli dengeli bir pazarlama stratejisi düzenli ve hedeflenen trafiği web sitesine çeker.

Eğer sade bir formülle internet pazarlama stratejini yaratıp üç aşamadada üstünlüğü yakaladıysan başarı şansın oldukça yüksektir.

kaynak:websource

Hiç yorum yok: