1 Ağustos 2007 Çarşamba

Vizyon Varsa Başarı Geliyor

Ülkemizde çok fazla olmadığından ve firmalar paylaşmadığından yerel girişim başarısı hikayelerine pek yer veremiyoruz .

Aspak Oluklu Mukavva Ltd. Şti. , Sn.Mehmet Yağız 'ın hikayesini pazarlama taktiği konusunda etkileyici bulduk , kendisinden dinleyelim ;

İngiltere'nin en büyük pizza imalatçısı Freshly Baked Pizza'nın pizza kutularını, Marmara depreminden sonra İstanbul'dan Antalya'ya göç eden 47 yaşındaki Mehmet Yağız üretiyor .

Tesadüfen ambalaj sektöründen haberdar olan Yağız, 3 milyon euroluk yatırımla faaliyete geçirdiği fabrikasını 4500 metrekare kapalı alanda kurdu.

Kutu teklifini İngiliz pizzacının tereddütle karşılayıp, birkaç örnek istemesi üzerine Yağız, bir konteyner dolusu kutu göndererek işi aldı.

İstanbul'da konfeksiyon üretimi ve ihracatı yaparken Marmara depreminden sonra Antalya'ya gelen Diyarbakırlı Mehmet Yağız, turizm sektöründe bir süre işletmecilik yaptı, ancak aradığını bulamadı. Bir gün televizyonda, İstanbul'da ambalajla ilgili bir fuar haberi izleyen Yağız, ertesi gün uçağa binip İstanbul'a gitti ve son günde fuarı gezdi.

Karton kutu imalatı yapmaya karar veren Yağız, Antalya'nın Sütçüler semtinde, Aspak Oluklu Mukavva Limited Şirketi'ni kurdu ve 500 metrekarelik alanda önce hazır olarak satın aldığı oluklu mukavvadan kutu imal etti. Fakat oluklu mukavvanın yanı sıra kutu da üreten tedarikçisinin, Yağız'ın kendisine rakip olabileceği düşüncesiyle mal verirken sorun çıkarması üzerine Diyarbakırlı girişimci, gerekli makineleri alıp mukavva üretimine de başladı.

Yağız, şimdi İngiltere'nin en büyük pizza imalatçılarından olan Freshly Baked Pizza'ya pizza kutusu üretiyor.

Gelecek yıl imalat alanını 2 katına çıkarmayı planlayan Yağız, Freshly Baked Pizza ile yaptığı anlaşmayı şöyle anlattı: “Bu firma ile görüşüp teklif vermek istedik. Tereddütlü davrandılar ve numune göndermemi istediler. ‘Bırakın 3-5 numuneyi ben size bir konteyner göndereyim, beğenmezseniz parasını ödemeyin' dedim. Çünkü malıma çok güveniyordum. Malı kargoyla firmalarına kadar gönderdim. 15 gün sonra arayıp Paranızı nereye yatıralım' dediler ve benden ayda 500 bin kutu için anlaşma istediler.

kaynak :www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=74671&KTG_KOD=162&ForArsiv=1

Hiç yorum yok: