21 Ağustos 2007 Salı

Teknoloji Satışı

Sitede üzerinde durduğumuz en önemli konulardan biri yerel firmalarımızca '' fark yaratmak '' ve bu farklılığı diğer ülkelere satmak ,

Defne teknolojiyle ilgili fark yaratmış bir firma ; Sn. Oğuz Haliloğlu 'ndan dinleyelim ;

1996 yılında beş mühendis arkadaş tarafından kurulan Defne'nin bilgisayar - telefon çözümleri üzerinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Defne Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu, şu anda telekomünikasyon sektöründeki çeşitli çözümler üzerine odaklandıklarını kaydetti. Haliloğlu, "Zaman içinde telekomünikasyon teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak sinyalleşmeden akıllı şebekelere kadar faaliyet alanımızı genişlettik" dedi.

Suudi Arabistan için bedava telefon görüşmesi yaptıran bir sistem sattıklarını belirten Haliloğlu, "Bu sistem telefon görüşmesinden önce kullanıcıya belli bir süre profiline uygun reklam dinlettiriyor. Bunun için önce anket yapılıyor. Bedava görüşmenin içine de reklam spotu giriyor '' dedi .

Türkiye için de böyle bir çözüm üzerinde çalıştıklarını belirten Haliloğlu, "Bu proje henüz yapım aşamasında. Daha enteresan bir sistem olacak. Artık cep telefonları da bir reklam mecrası haline gelecek" diye konuştu.

Üzerinde çalıştığımız ses değiştirme yazılımımız var. Bu yazılım bir fuarda tanıştığımız Norveçli MQuest firması tarafından talep gördü. Bu yazılım gerçek zamanlı olarak telefon görüşmesi yapan iki kişiden birinin sesini değiştiriyor ve farklı bir ses olarak iletiyor. Örneğin bir erkek sesini kadın sesine veya çocuk sesine çevirebiliyor. Veya tam tersi. "

Şu anda Kuzey Afrika ve Latin Amerika'ya odaklandıklarını söyleyen Haliloğlu, "Mesele Uruguay'daki operatörlere ileri teknoloji ürünü bir servis sunuyoruz" dedi. Barbados Adaları'na da özel bir yazılım ihraç ettiklerini anlatan Haliloğlu, "Oradaki otellerde, acil durum gibi her türlü mesajı GSM operatörleriyle otel çalışanlarına otomatik olarak bildiren bir yazılım bu" dedi.

Defne'nin entegre 'bilgisayar - telefon' çözümlerinin telekom operatörlerinden acil çağrı merkezlerine, finans kuruluşlarından yerel belediyelere, hastanelere kadar pek çok yerde kullanıldığını söyleyen Defne İş Geliştirme Müdürü Ekrem Duygu da, "Özellikle İsviçre bizim için önemli bir pazar. Bu ülkedeki nükleer santralde, banknot matbaasında, su işleri müdürlüğünde, bankalarda, saat firmalarında ve cezaevlerinde bizim alarm bildirim sistemlerimiz kullanılıyor" dedi.

Bu yıl lisans satışlarının 200 bin dolar civarında olduğunu belirten Duygu, "Önümüzdeki yıl ciro hedefimiz ise 1 milyon dolara yakın. Uruguay ve Norveç projeleri 2008 ciromuza yansıyacak" dedi.

Teknolojiye dayalı başarılarından dolayı Defne 'yi tebrik ediyoruz .

kaynak : milliyet

Hiç yorum yok: