14 Eylül 2008 Pazar

Başarılı Girişimcinin Yapacağı Üç Şey Vardır

Başarılı Girişimcinin Yapacağı Üç Şey Vardır.

Daha Fazlasını Öğren ;

Dünya sürekli değişiyor.Bu yüzden sürekli öğrenmeye devam etmelisin.

Bu çok basit.

Dışarıdaki başarılı insanlara bak.


- Hiç biri şartlanmayı kabul etmez.

- Boşa vakit harcamaz.

- Yaptığı şeyi her zaman aynı şekilde yapmaya çalışmaz.

Daha Fazlasını Dene ;

Başarılı insanlar daha fazla öğrenmenin yanı sıra daha fazlasını denerler.

Roket bilimi artık uzakta değil .Geçmişte de biliniyordu , yalnızca şu an uygulandı.

Başarı ile ilgili bir çok kitap okuduğumuzda hiç birinin gerçekte yeni olmadığının farkına varırız.

Temel bilgilere ulaştırsa da eski konuların tartışılıp bu güne uyarlanmasından fazlası değildir.

Israrcı Ol

Bir çok girişimci ilk iki konuyu yapsa da ısrarcılıkta vazgeçer.

Nereye gitmek istediğini biliyorsan öğrenmeye devam et ,yeni yöntemler dene ,

Daha uzun süre alabilir , daha zor olabilir. Ama sonuçta amacına ulaşırsın.


İnsanlar hep vazgeçmek ister.Çünkü girişimcilik gerçekten zordur.

Lunaparktaki korku trenlerine benzer.

Başlangıçta heyacanlanırsınız. İniş çıkışlarda mideniz kötü olur ve zorlanırsınız.Tekrarladığınızda ise sonuca tahmininizden daha hızlı yaklaşırsınız.

kaynak:blog mindvalleylabs

12 yorum:

Adsız dedi ki...

başarısızlık diye birşey yoktur,geri bildirim vardır.

deniyoruz yapıyoruz istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz.burada yapılması gereken, alternatif seçenekler yaratıp tekrar denemektir.

Edison binlerce kez ve bir o kadarda yöntem deneyerek ampulu yakmayı başarabilmiştir.

ayrıca ampulu Swan diye bir başka kişi bulmuştu.ama birkaç denemeden sonra istediği gibi uzun süreli yanma olmuyor düşüncesi ile kenara atmıştı ama edison devreye girdi.sonuç malum...

dediğiniz gibi;başarılı insanlar daha fazla öğrenmenin yanı sıra daha fazlasını denerler.

Adsız dedi ki...

Olayı anahtar kelimeler ile anlatacaksak kilidi açacak kelime ısrarcılık olur gibi geliyor.

Dr.Firma dedi ki...

Hülya hn ;

''başarısızlık diye birşey yoktur,geri bildirim vardır '' sözü bana şu konuları düşündürdü.

Başlangıç girişimlerindeki olumsuz geri bildirimler ,girişimciler de beklemek için yeterince finans gücü , sabır ve uçağın yönünü değiştirmek için bilgiyle bağlantılı biraz da yetenek ve cesaret yoksa başlangıçta ,hayal kırıklıklarına yol açabilir.

Olumlu geri bildirimler ise iyi değerlendirilmezse ,sonrasında hayal kırıklıklarına yol açabilir.

Başlangıç aşamasını atlatmış işlerde ise bir çok iş insanı gelen geri bildirimlerin farkına bile varmaz.Bu durumu bir çok alışverişimizde gözlemleriz.

Farkına varanların ise farkını farkederiz.

Orpen ;

Bana göre de anahtar nokta ;

Hülya hn. 'ın Edison - Swan karşılaştırmasındaki fark ve sizin de belirttiğiniz gibi bilgi ve sabıra dayalı ısrarcılık.

Adsız dedi ki...

"başarısızlık diye birşey yoktur,geri bildirim vardır" derken ben başarısızlığa inanmıyorum demek istedim.

bu benim hayata bakış açım.hedefime ulaşmak için doğru yoldan gitmediğimi düşünür,pekçok kişinin "olumsuz "olarak gördüğü cevabı ben bana gelen yolunu değiştir mesajı olarak algılarım...

eğer olaya bu pencereden bakılırsa hayal kırıklığı diye birşey olmaz.maddiyat işin içinde olunca risk planlaması mutlaka yapılır bu tarz girişimlerde/planlarda ve "hayal kırıklığı" denen durum da asllında risk planlamasının içindedir...

aslında bunlar çok hassas konular.bu gibi durumlarda yaşam koçları çok faydalı oluyorlar.hani bana benden başka kimsenin faydası olmaz diye düşünebiliyor ya insan aslında bu kesinlikle doğru,zaten koçlar da insanın hedefe ulaşmak için çabalarken gözünden kaçan bir ayrıntıyı kişinin farketmesini sağlıyor.

nerden nereye geldim neyse:)

sevgiler...

Dr.Firma dedi ki...

Hülya hn ;

O zaman '' her geri bildirim başarıya ulaşmak için yeni bir fırsat olabilir ''

diyebilir miyiz ?

Buna benzer bir sözü daha önce Ford 'da demişti.

Söylediklerinizden yola çıkarsak ;

Sizin ve Bill Gates 'in bir ortak nokası '' kuşkuculuk ''

Bu özellik Gates 'ten çalışanlarına ırsi olarak geçen bir özellik ve sürekli rekabetin içinde kalmalarını sağlıyor.

Koçlar konusunda görüşlerinize katılıyorum.Yalnız gerçekte ne anlama geldiğini gelişememiş ülkelerde iş insanlarının yeterince anlayabildiğini sanmıyorum.

Hülya Konar dedi ki...

Bill Gates le ortak noktamın olması ihtimali/benzetmesi bile kulağa hoş geliyor ve bardağın şu meşhur dolu tarafından bakarsak belki ileriki tarihlerde Bill Gates le ortak noktamız "servetimiz" olabilir :)

Dr.Firma dedi ki...

Hülya hn ;

Ortak noktalarınızdan birinin bir gün '' servetiniz '' olamayacağını kimse iddia edemez :)

Bir ortak nokta daha olarak ;

Böyle bir şey gerçekleşirse , onun gibi doğru dürüst hayır işleri de yapacağınıza eminim.

MelekGirisimci dedi ki...

MELEK YATIRIMCILAR ARACILIĞIYLA 5 İŞ FİKRİNİ ŞİRKETLEŞTİREN
LABX YENİ FİKİRLER BEKLİYOR...


"Fikrim Var Sermayem Yok"

Potansiyeli yüksek iş fikirlerini şirketleştirmek ve yürüyen projeleri geliştirmek amacıyla kurulan LabX, melek yatırımcı ağı sayesinde bu fikirlere ve projelere sermaye buluyor, iş planlarını oluşturarak, şirket haline getiriyor. Kurulduğu günden bu yana medikal, internet, reklamcılık, mobil teknoloji gibi farklı konularda 5 yeni iş fikrini hayata geçiren ve şirketleştiren LabX bu fikirler için melek yatırımcılardan yaklaşık 1.5 milyon dolarlık finansman sağladı. Şirketin hedefi bu finansmanı sene sonu itibaribye 3 milyon dolara çıkarmak. Bütün girişimcilerin başvurularına açık olan LabX, bu hizmet karşılığında girişimcilerden herhangi bir ücret talep etmiyor. LabX’e başvurular internet üzerinden www.lab-x.org adresinden yapılıyor.
Türkiye’nin en eski ve en köklü yönetim danışmanlık firması Helix A.Ş. bünyesinde yer alan LabX, geliştirdiği özel iş modeliyle girişimciyle melek yatırımcıyı biraraya getiriyor. Türkiye’nin faaliyet gösteren ilk melek yatırımcı ağını kuran şirket, girişimci ile yatırımcı arasında adeta bir köprü görevi görüyor. Gelen fikirleri öncelikle bir ön elemeye tabi tutan LabX, sonrasında iş dünyasının temsilcilerinden oluşan danışma kuruluna sunuyor. Fikrin gerçekleştirilebileceğine karar verilirse, fikir sahibiyle her iki tarafın haklarını da koruyan bir protokol imzalanıyor. Ardından fikrin üzerinde çalışmaya başlanıyor, yatırımcıya gitmeden detaylı iş planını ve sermaye ihtiyacını içeren bir döküman hazırlanıyor. Bu süreç yaklaşık bir ay sürüyor. Sonrasında şirketleşme süreci başlıyor, kurulan şirkete yatırımcının ve girişimcinin yanı sıra küçük bir hisseyle LabX de ortak oluyor. Böylece tüm paydaşlar (girişimci, yatırımcı ve LabX) için ‘kazan-kazan ” modeli ortaya çıkıyor.
LabX, üyesi olduğu EBAN (European Business Angel Network) melek yatırımcı ağı sayesinde girişimcilere uluslararası arenada varlık gösterme imkanı sunuyor. Ayrıca Bilkent Üniversitesi ile ortaklaşa organize ettiği “birFİKRİNmiVAR?” ve BÜMED’le birlikte gerçekleştirilen ‘’Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler’’ Yarışmaları ile üniversiteli gençler arasında girişimciliği teşvik ediyor. Bu yarışmalarda kazanan fikirlere şirketleştirme fırsatı sunuyor. İlk seneleri olmasına rağmen bu iki yarışmaya 30’un üzerinde üniversiteden 1000 kadar iş fikri başvurusu yapıldı. Girişimcilik kültürünün geliştirilmesini misyon edinen LabX ayrıca ükiversitelerde girişimciliğe ilişkin eğitimler de veriyor. Şu ana kadar 6 farklı üniversitede bu tarz eğitimler başarıyla gerçekleştirildi. Eğitim önümüzdeki dönemde devam edecek olan LabX bu konularda üniversitelerle yeni işbirliklerine de açık.
LabX şirketi kurduktan sonra da yeni şirketle bağlantısını kesmiyor, yatırımcıya girişimci ile birlikte düzenli olarak rapor veriyor. Ayrıca Helix Yönetim Danışmanlık aracılığıyla yönetim danışmanlığı yapıyor. Bu danışmanlık dört ana alana yoğunlaşıyor; strateji belirleme, verimi arttırma, yönetim ve bilgi kullanımı. .
www.lab-x.org

Dr.Firma dedi ki...

Hülya hn ;

Başlangıç yatırımlarında finansman konusuna değinmiştik.

Bakın Melek imdada yetişti :)

Hülya Konar dedi ki...

evet evet çok ilginç...yazı çok uzun,benim görsel yanım kuvvetli algılamada,okudum ama atladım okurken satırları farkettim,site bağlantısı vermiş Melek bir bakmalı oradan okumalıyım.ve gerçekleştirdiği 5 iş fikrinden bahsetmiş ya onlar referans almaya değer mi acaba?

ayrıca servetim oluNca,cami-çeşme yaptırma konusunda şuan yorum yapamasam da kesin bir kaç ilköğretim okulu açarım...

Dr.Firma dedi ki...

Finansman modelleri mantıklı görünüyor. Dünyada okuduğum bazı yazılarda benzer yeni modellerle karşılaşmıştım.

Takıldığım bir nokta ;

Fikir sahipleri için fikirleri çok değerlidir.İnternet ortamında detayı kaç kişi paylaşır ? Bilemiyorum

MelekGirisimci dedi ki...

Merhabalar,
ifade ettiğiniz gibi fikir sahipleri için fikirleri çok değerlidir. LabX’e gönderilen fikirler tüm fikir hakları korunmak sureti ile danışmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Web sitemizde yer alan başvuru formunda da belirtildiği üzere, fikirler fikir sahibinin izni olmadan hiç bir şekilde kullanılmamaktadır.

Sizi iş fikirlerinizle beraber LabX'e bekliyoruz.

MelekGirisimci