19 Ekim 2007 Cuma

Yatırım Finansman Danışmanı Kimdir ?

Girişimciler ne zaman Yatırım Finansmanı konusunda tecrübeli insanlarla görüşse ,Kimdir ? Ne iş yapar ? Bir melekten farkı nedir ? Bunu anlayamazlar.

Bu durum Yatırım Finansmanı Danışmanları açısından önemli bir problemdir.

Yatırım Finansman Danışmanları ise şunu görebilmelidir.

Ben bu konuda tecrübeliyim ve girişimcierin bu şaşkınlığını kırıp tecrübemle Girişimcilere para kazandırabileceğimi anlatabilmeliyim .

Özetle Yatırım Finansmanı konusunda tecrübeli insanlar şirketlerin para kazanması için çalışır.

- Deneyimini ortaya koyar.

Firmaların en doğru adreste ortaklık stratejisini belirlemesine yardımcı olur. Konunun uzmanları girişimciye büyük zaman ve para tasarrufu sağlar.

- Gerekli tüm dökümanları hazırlar .

Yatırımcı ve Girişimciler arasında doğabilecek yanlış anlamaları önleyebilmek için doğru bir sunum hazırlar. Bu bir iş planının ötesindedir.

İleride halka arz ,stratejik ortağa satış gibi para kazanarak çıkış stratejilerini gözönüne alır.

Yatırım Finansman Danışmanları Venture Capital ‘den farklı olarak ellerindeki fonu hızlı bir şekilde değerlendirme gereğinden dolayı projeye yatırım yapıp yapmama kararını acil bir şekilde verme gibi bir sıkıntıları yoktur.

Bunun yerine bir yatırımcı ağı ile çalışırlar. Bu çalışma şeklinde yatırımcılar Yatırım Finans Danışmanının getireceği projelerin kalitesine güvenir.


Yatırım Finansman Danışmanları zaman ve emek harcadıklarından genelde Girişimcileri bir ön ödeme yapmadan kabul etmezler. Bu durum Girişimciler açısından güçlük çıkartır. Çünkü Girişimci Danışmanın kendisine gerçekten destek olup olmadığını anlamayabilir. Bu yüzden performansa dayalı ücret ödemeyi tercih eder.


İyi bir Yatırım Finans Danışmanıyla çalışmak Girişimcilerin vereceği akıllıca bir karardır.

Danışman ona herhangi birisinden öğrenemeyeceği şeyleri gösterecek ayrıca hedeflenen fonlanma amacına daha hızlı ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Proje Yatırımcı için uygun değilse muhtemelen en az maliyetle yeni alternatiflerin bakılmasına olanak sağlayacaktır.


kaynak :entrepreneur

Hiç yorum yok: