28 Temmuz 2010 Çarşamba

İş Hayatında Lider Olabilir misin ?

Ekonomi dünyası tepetaklak oldu ve bir yıl kapandı.Değişikliklerle gelen yeni yılda uzun bir maratonu göz önüne alarak neler yapılabileceğine bir bakalım.

Bir lider olarak en değerli yatırım , bu gün ve gelecekte senin için en önemli şeyin ne olduğunu tanımlamak olacaktır . Bu liderlik düzeyini bir sonraki seviyeye çekebilmek içinde gereklidir .

Aşağıda bir test var ve denemek hiçbir risk içermiyor .

Nereden nereye geldiğine bak

Hayat hikayende geriye dön ve senin için önemli dört olayı tanımla
O anlar bu gün kim olduğunu tanımlar.Sırasıyla her biri sahip olduğun değerleri ve hayatının yönlenişini gösterir.

Liderlik vizyonunu tanımla

Kişisel liderlik vizyonunu belirtmen kısa ve uzun vadede yapmak istediklerine konsantre olmanı sağlar.Bunu arada bir gözden geçirmen beklenir. En büyük yararı vizyonunla ilgili hayallerini gerçekleştirilebilir bir gelecek için zorlamak olacaktır.Bu gün ve on yıl sonra nasıl bir lider olmak istediğini yazarak tanımla.

Dört konuyu değerlendir.

Bu çalışma hayatında etkili dört konuyu anlama ve onlara konsantre olma şansı sağlar.Süre , enerji , dikkatini çeşitli insanlara ve projelere doğru bir şekilde dağıtarak yönetme şansı verir.

kaynak:hbs

2 yorum:

emine ünal dedi ki...

Türkiyede yaşıyorsan olamazsın!!..

Ya inanılmaz zengin olacaksın,yada arkanda demokrat dayın olacak!!..

Girişimci kadın yarışmaları düzenleyen bankalar var,bak 1.ye zaten zengindir,elinde bol sermayesi var arkası sağlam kurar işini çalıştırır,para parayı çekmeye başlamıştır zaten gelde durdur!!,ve sonuç yoğun çekimin etkisiyle sana bir parada ödül gelir!1..

Kimse fikriyle kazanamaz burada,adamın varsa kazanırsın,neden ilerleyemediğimizi sanıyorsunuz,en başta protein görmeyen aç büyüyen çocuklarımız neyi başaracaklar acaba!!...Hadi giriştiler bir fikirle bir işe,hani destek,her daim köstekler kol gezecek arkalarında önlerinde...

Sinirlerim çok bozuk:(((((((((((

Dr.Firma dedi ki...

Emine hn. iyi günler ;

Yorumunuz için teşekkürler .

Siteniz oldukça orijinal görünüyor .