13 Nisan 2010 Salı

Girişimcilerin Özellikleri

Kendi işinizi yapmak istediğinizde aklınıza ‘’ Acaba bende bir girişimcinin sahip olması gereken nitelikler bulunuyor mu ? ‘’ sorusu gelebilir .

Girişimciler nasıl düşünür ? Özellikleriniz başarılı girişimcilere benzer mi ?

Kendine Güven

Bir iş yaptıklarında veya yalnız çalıştıklarında kendilerine güvenirler . Problemlerle karşılaştıklarında çoğu zaman hızlı ve başarılı bir şekilde çözerler .

Acelecilik

İş fikirlerini geliştirmek için bitmez bir acelecilik içindedirler . Acelecilik dikkatsizliğe yol açarken gerginlik ve huzursuzluk yaratır . Örneğin oturup balığın oltaya gelmesini bekleyecek süreleri olmadığını düşünür , balığa gitmek isterler .

Takım sporlarından çok bireysel sporları tercih ederler . Yüksek enerjileriyle yorulmak bilmeden başarıya konsantre olurlar .

Kapsamlı Farkındalık

Başarılı girişimciler karmaşık durumlarda , planlama ve çoklu iş fikirleri , önemli kararlar da dahil olmak üzere kapsamlı değerlendirmeler yaparlar . Onlar hipermetroptur ve önemli detayların farkındadır .

Muhasebe raporları onların karakterlerini yansıtır . Muhasebeciler hesapları tutturmaya çalışır . Onlarsa yalnızca işleri için rakamların büyüklüğünün anlamını öğrenmek isterler .

Gerçekçilik

Girişimciler idealist olabilir veya olmayabilirler , fakat gerçekçidirler . Hedefleri için yönlerini değiştirmeleri gerektiğinde değişimi görür ve gerçekleştirirler .

Kavramsal Yetenekler

Girişimciler karmaşık durumlarda ilişkileri tanımlama yeteneğine sahiplerdir . Sorunları dert etmez , problemleri çözerler .

İnsan İlişkileri

Girişimciler insanların duygularından çok becerileriyle ilgilidirler . Duyarlılığın kilitlenmesi karmaşa ve yavaşlamaya neden olabilir . Onlar acelecidir ve etraflarındaki herkesi yönlendirmek isterler .

Yeni iş girişimleri büyürken ve organizasyonel yapıya geçmişken girişimciler klasik yönetim krizleri yaşarlar . Bir çoğu için yetki devri zordur . Kuracakları iyi insan ilişkileri şirketin ayakta kalmasına ve başarıya neden olacakken , tersi başarısızlığa neden olabilir .

Duygusal İstikrar

Girişimciler stresli durumlarda kendilerini rahat hissederken , her şey yolundayken rahatsız olabilirler .İnsanların sorunlarına kendilerini onların yerine koymadan yaklaşım gösterebilirler

İnsan ilişkilerini yönetmede başarısızlıkları yüksek olsa da boşanma oranları ortalamalar seviyesindedir .

kaynak:businesstown

Hiç yorum yok: