5 Ekim 2009 Pazartesi

İş Fikrime Finansman Bulmak İçin Nelere Dikkat Etmeliyim

Dünyada bir çok iş planı kendisine yatırımcı arıyor .

Bu yazıda pazara sunmak istediğiniz ürün veya hizmetinizin ne olduğu değil , yatırımcılara sunumun ne şekilde yapılacağı konusu yer almaktadır .

İş planının etkileyici olması neden önemlidir ?


Çünkü yatırımcılar bir projeye yatırım yapıp yapmama konusundaki ilk kararlarını iş planından etkilenme derecelerine göre değerlendirirler . Bir çok iş planı ise etkileyici değildir

Finansörlerle konuşmalarımda ‘’ Büyük iş fırsatlarını kaçırdığınız endişesine hiç kapılır mısınız ‘’ sorusunu sorduğumda bir çoğu , ‘’ Zayıf bir iş planı özeti beni heyecanlandırmaz ve hiçbir zaman geriye dönüp kaçırdığım fırsatları düşünmem ‘’ cevabını verirler .

Yatırımcılar üzerinde heyecanlandırıcı bir ilk etki bırakabilmek için yalnızca bir şans vardır . İlk etkiyi ise iyi hazırlanmış iş planı yaratır .

Bir evin iyi inşa edildiğini düşünmüyorsanız , uzun süre dayanacağından emin olamazsınız .

Yatırımcıların gözünde finansal tablolar da büyük önem taşır .
Sunum gerçekçi olmalı , rakamlarla yapılacak iş uyumlu olmalıdır . Onlar yatırımlarının ne şekilde geri döneceğine açık bir şekilde ikna olmak isterler .

Finansal tabloların iyi yapılmaması güzel bir rüyanın aynı şekilde sonuçlanmamasına neden olabilir .

Yönetim ekibi de yatırımcıların dikkat ettiği bir konudur . Çünkü bir çok iş girişimi yönetim zayıflıklarından dolayı başarılı olamaz .

Finansörler yaptıkları yatırımdan ne şekilde çıkabileceklerini de bilmek isterler . Onlara göre en başarılı yatırım , şirketten ayrılırken en yüksek getiriyi getiren ve kolay çıkılabilendir .

Finansörlere işinizi tanıtırken kestirmeden gitmeyin , detaylarda kaybolmayın , altyapısı olmayan tahminlerde bulunmayın ve etkileyici bir sunum için kendinizi geliştirmeden şansınızı kullanmayın .

kaynak:articlebase

Hiç yorum yok: