24 Ağustos 2009 Pazartesi

Farklı İş Fikirlerinin Rekabet İçindeki Hikayesi

Geçmişte yaşanan , diğerlerinden farklı bir iş yapmak isteyenlerin tecrübelerine göz attığımızda ;

94 yılında Atilla Kocsis , lise öğrencilerinin bir tur atarak üniversiteleri tanıyabileceği web sitesi fikrine ulaşmıştı .

İnternet sitesini kurduktan sonra pc magazin dergisi onu yılın yüz web sitesi arasına almış ve sitenin ziyaretçi sayısı patlamıştı .

Fikrini teknolojiyle destekleyerek uyumakta olan okul yayını dünyasını harekete geçirmişti ve neredeyse sitesi bir kahraman haline gelmişti .

Atilla , bu hikayenin biraz hüzünlü olduğunu belirtiyor .

Şimdi internet büyüdü , daha iyi finansman bulabilseydim , rekabetin içinde olabilirdim diyor .

Bu hikayeden ne öğrendi ?

Hızlı olmalısınz ,eğer kaynakları olmayan sektör lideri küçük bir şirketseniz , kendinizi koruyabilmeniz için farklılık yaratmaya ihtiyacınız var. Örneğin site üniversitelerde yapılan sanal turlarda uzmanlaşsaydı , ayakta kalabilirdi .

Bugün Atilla ‘nın farklı işi dernekler pazarında . Onun en karlı şirketi , veritabanı ve yüksek seviyeli programlama konularında destek sağlıyor .Müşterilerinin yapamayacağı konularda çözümler sunuyor .

Bu konuda da pazarda benzer ürünleri olan büyük oyuncular olduğunu , hiç birinin dernekler pazarına girmediğini , şirketine yarım saatlik mesafede en az elli dernek bulunduğunu , pazarın hızlı olduğunu ve gereğinden fazla genele yayılarak tekrar hata yapmayacağını belirtiyor .

kaynak:allbusiness

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Afedersiniz ama siz kimsiniz? Bu kadar çok başarı hikayesi yazmanız, bana göre çok başarılı bir insan olduğunuzu anlatıyor. Sizi gerçekten çok merak ediyorum.
Ben kim miyim? Ben bir girişimciyim. Daha doğrusu girişimci olma yolunda araştırmalar yapıyorum. Gerekli birçok doneye sahip olduğumu düşünüyorum. Hırs, çalışkanlık, hayal gücü, farklı fikirler, araştırmacılık v.s...v.s...
Şu anda bende olmayan tek şey sermaye :)) Ama bunu hiçbir şekilde dert etmiyorum. Birgün mutlaka bir yolunu bulup çok başarılı olacağım. Çünkü bir hedefim var ve hedefe giden sadece tek bir yol yok. Binlerce yol var. Deneye yanıla doğru yolu bulacağımdan eminim. Her yanılgı, hedefe gideceğim alternatiflerime bir adım daha yaklaştırıyor beni, tecrübe kazanmış oluyorum.
Tanrı bize iki yuvarlak organ vermiş. Biri oturmak, diğeri de düşünmek için. Ben düşünmek için olanını daha çok kullanıyorum :))
Bir gün mutlaka başaracağım. Azimliyim, akıllıyım ve kararlıyım.
Sevgiyle kalın...

Dr.Firma dedi ki...

Sn. Yorumcu ;

Girişimcilik düşüncesi ile ilgili yazdıklarınız , hırsınız ve düşünce yapınızla birleşince başarı hikayelerinin kahramanlarıyla bir çok özellik konusunda buluştuğunuzun ipuçlarını veriyor .

Ben ise girişimcilik konusunda , başarılı olmanın kritik noktalarını bir hobi olarak incelemeye çalışıyorum .

Size girişiminizde başarılar dilerim.