29 Ocak 2009 Perşembe

Bazı Girişimler İçin Krizler Şanstır

Dünyadaki ekonomik düşüşün hepimiz farkındayız.

Kriz sırasındaki genel eğilim harcamaları kısmaktır.Ne yazık ki böyle dönemlerde şirketler fırsatları tanımlamak yerine , küçülme ve potansiyel zararları kesme yoluna giderler.

Oysa yapılabilecek işlerde vardır.

Örneğin master gibi eğitim programları .Çünkü kendilerinin iş güvenliğinden uzaklaştığını düşünen yöneticiler başka bir iş veya sektörde çalışabilmek için bunu tercih edebilirler.

Herkes bilgiye aç olmayabilir.Yalnız şirketlerde yöneticilerinin becerilerini arttırabilmek için böyle günlerde daha iyi fiyatlara eğitim verme yoluna gidebilirler.

Geçenlerde ingilterede yapılan bir araştırma son bir yılda ikinci el satışların % 22 arttığını ortaya koymakta.

Romanyada en çok araştırılan ise ikinci el yedek parça ,araba ve motosiklet . Orada Otomobil sektörü ikinci el çözümlere konsantre olmakta ve bugünlerde işlerde hızlı artış yaşanmakta.

Örneklerde de görüldüğü gibi finansal krizler , olumsuz bakış açısına rağmen çeşitli sektörlerde fırsatları ortaya çıkarabilir.

kaynak:secareanu

2 yorum:

Hülya Konar dedi ki...

geçtiğimiz hafta sonu hocam dediğim ve zaten hocam olan:) bir dostumla bu konuyu konuştuk.

eğitim sektörü krizden aslında hiç etkilenmemesi gereken sektör olmalı.fakat bakıyorumda çoğu firma oturup durumuna ağlamaktan pazardaki fırsatın farkına varamıyor yada cesareti yok...sadece master değil yabancı dil yada bilgisayar eğitimi yada bu tarz eğitimler kişiye artı değer katabilir.eğitim firmalarıda işten çıkarılmaların gündemde olduğu bu günlerde bu durumu lehlerine çevirebilirler.

aslında bu konuda çok uzun olacağını tahmin ettiğim şahsi görüşlerimi içeren yorum yazabilirim ancak konuyu uzatmak istemiyorum.

eğitim şart diyerek gidiyorum :)

sevgiler,selamlar.

Dr.Firma dedi ki...

Ekonominin karışık olduğu dönemlerde eğitim konusunda farklı ne yapılabileceği üzerinde düşünülebilecek bir konu.

Sektör krizden etkilenmiş görünüyor.Aylardır düzgün maaş alamayan öğretmenler var.