6 Ağustos 2008 Çarşamba

Günümüzde Eğlence Cep Telefonuyla da Olur

BW ,Asya Genç Girişimciler

Surya Budiman

PT Asia Lintas Media

25 yaşındaki Budiman Avustralyada veri iletişimi ve yazılım mühendisliği okuduktan sonra Singapur bilişim şirketinde çalıştı.

2005 yılında ise şirketini kurma kararını aldı.

Firması uydu iletişimi ile ilgili bilişim çözümleri konusunda işler yapıyor.

Ayrıca cep telefonu kullanıcıları için mobil olarak takip edilebilen haber ,müzik , video hizmetleri sağlıyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Dikkat ediyorum da yazılarınızda geçen fikri ile kazanan kişiler hep 20 li yaşlardalar.

Vakit kaybetmek istemiyorlar belli ki.

Dr.Firma dedi ki...

Genç girişimcilerin daha fazla yer almasının bir kaç nedeni bulunmakta ;

- Onlar yeniliğe daha fazla açıklar ,

- İhtiyaçları , diğerlerine göre daha az şartlanmış olarak gözlemliyorlar,

- Daha iyi eğitimli olmaları bir avantaj ,

- Dünyada genç ve para kazanan insan sayısı artıyor.Gençlerin taleplerini daha iyi anlıyorlar.

Şu ana kadar görebildiğim en genç girişimci 11 yaşındaydı :)

En önemli nedene gelirsek ;

Dünyada ki gençlerin neler yapabildiğini ortaya koyarak ülkemizde de özellikle gençleri dünya çapında başarı sağlayabilecek öncüler olabilecekleri yönünde cesaretlendirmek.

Ben umutluyum . Ya siz ?

Hülya Konar dedi ki...

Evet evet ben de umutluyum ama dünya gençliğinden...

Türkiye de malesef /genelleme yapıyorum / gençlerin önünün açılması için ilk olarak patron!konumundaki kişilerin at gözlüklerini çıkararak, bencilliklernden vazgeçerek "ben egolarını" törpüleyerek iş hayatına bakmaları ve iyi+başarılı bir yönetici olmanın aslında birilerinin başarısında pay sahibi olmak da yattığını anlamaları gerekir.

Dar alanda kısa paslaşmalarla oynanan oyundan kimseye fayda gelmez malum...

Artık pek çok "titri" yönetici,
amir,patron olan kişiler fazla yetkin olan kişiyle birlikte çalışmaktan ürküyorlar.

Böyle çalışanları yani onların gözünde çok bilmişleri:) bir risk olarak görüyorlar,bu da işe alımı engelliyor yada hala çalışıyorsa kişi iş ortamında ki huzurunu bozduğu gibi kariyer planlarında da bir engel olarak karşısına çıkıyor.(Çok bilmişlikten kastım ukala olmak değil)

Böyle bir durumda da amir kendi koltuğunun güvende olduğuna emin olana kadar asla bu elemanla arasına çektiği "haddini bil" setini kaldırmıyor...

Böyle (aslında kendini yönetemeyen) yöneticiler, gerçekten hak ettikleri için o koltukta oturmadıklarını,doğru işler yaptıkları için değil de doğru kişileri alkışladıkları için orada olduklarını çok iyi bildikleri için, bu yüzden kendilerine güvenleri yok,
hele hele bir çıt bile kendisinden fazlası olan adama tahammülleri yok ...

E daha başarılı olmanız, daha çabuk terfi almanız ihtimali demek hatta amirinizin yerine geçme ihtimali bie demek olabilir :)

İşte bu bakış açısı değiştiği zaman,gerçek takım ruhu olduğu zaman /ama öyle tuz ruhu gibi değil/ kimse yurdum insanının önüne geçemez...

Dr.Firma dedi ki...

Benim şu ana kadar tecrübelerden çıkardığım sonuç ,kendine güvensizliğinden dolayı diğerlerinin başarılarına engel olmaya çalışanların uzun vadede başarısız ama tersini yapanların başarılı olduğu yönünde.

Okul bitince girdiğim bir yazılı sınav sonrası şirketin genel müdür ve bilimum genel müdür yardımcılarının bulunduğu mülakatta ;

Klasik ''Ne hedefliyorsun '' diye sordukları soruya genel müdürü göstererek '' O koltuğu '' cevabını verdiğimde hepsi kahkahayı basmıştı. Sonuçların önceden belli olduğunu tahmin ettiğim sınavda o koltuğa erişme şansını yakalayadım. Çünkü işe alınmamıştım :)

Adsız dedi ki...

:)