13 Temmuz 2007 Cuma

iPhone Çılgınlığı

iPod aksesuar satışı konusunda ABD 'de yaşanan başarı konusunda bir yazı yazmıştık .Şu anda ülkemizde satışa sunulmasada önümüzdeki yıllarda aksesuar satışını hızla arttıracak bir ürün ,bu konuda pazar oldukça boş ,piyasaya doğru kanaldan girip sabredenin kazanma şansının olduğunu düşünüyoruz .

Referans 'ın haberi ise şöyle ;

iPhone çılgınlığı stokları 2 günde yarı yarıya azalttı

Cuma günü ABD'de piyasaya sürülmesiyle birlikte büyük bir ilgiyle karşılaşan Apple şirketinin yeni nesil cep telefonu iPhone'dan, sadece geçen haftasonu 525 bin adet satıldı. Büyük bir ilgiyle karşılaşan Apple'dan yapılan açıklamada, ABD'nin batı yakasında stokların yarısı ilk günde tükendi. Hem mp3 çalar hem de telefon olarak kullanılan iPhone'un kablosuz iletişim ortağı AT&T'den yapılan açıklamaya göre, 1800 şubesinin neredeyse tümündeki iPhone'lar ilk 24 saat içinde satıldı. Apple'ın internet sitesinde yer alan habere göre iPhone'a sahip olmak için 2 ila 4 haftalık bekleme süresi karşılığında sipariş verenler bile var. Apple 2008'e kadar 10 milyon iPhone satarak cep telefonu pazarında yüzde 1'lik pay elde etmeyi amaçlıyor.

İnternete bağlanma özelliği de olan iPhone'un ABD'den sonra bu yıl içinde de Avrupa'da satışa çıkması bekleniyor. İlk önce Mac bilgisayarlar ardından müzik dünyasında devrim yaratan mp3çalar iPod ile her birinden yıllık 10 milyar dolar civarında satış rakamı yakalayan Apple CEO'su Steve Jobs, iPod'u en büyük 3'üncü ürünü olarak gösteriyor. 9 santimetrekarelik dokunmatik bir ekrana sahip olan iPhone'un bir de kamerası var. Müzik dinlemek dışında video da oynatma özelliğine sahip olan iPhone 8 saatlik konuşma süresine, 6 saatlik internet kullanımına ve 7 saatlik de video izleme özelliğine sahip. ABD'de fiyatı 499 dolar ile 599 dolar arasında değişen iPhone'u satın alan müşteriler aynı zamanda AT&T her ay asgari 59.99 dolarlık ödeme yapacakları 2 yıllık bir kontrat imzalamış oluyor.

Hiç yorum yok: