28 Mayıs 2007 Pazartesi

30 Milyon Dolarlık Bir Fikir

Orijinal Fikir bir oyunda yaratıldı ,

Caterina Fake (37) , Steward Butterfield (33) .Kanadalı çift balayı dönüşünden 2 hafta sonra çalışmaya başladılar .İkiside web dizayn danışmanıydı . 2002 yılında Flicker adıyla bir fotoğraf paylaşım sitesi kurdular .Site kısa zamanda populer hale geldi ,Dizaynı ,Teknolojisi , Algılanabilirliği ,Kullanıcılarda yarattığı memnuniyet çok üst seviyedeydi. Firmada 7 kişi çalışıyordu .

Flicker ' ı daha sonra Yahoo ‘ya 30,000,000 USD ‘ye sattılar.

Çift şöyle demiş ,

Biz bu şirkette SONSUZ OYUN olarak adlandırdığımız bir kavram yarattık .Eğer iş bir oyunsa bazı şeyleri olaganüstü yapmalıydık .Oyun yapmak ,almak ,satmak üzerine kurulmuştu .

Sitemize gelen herkesi selamladık , Bu konuda site çalışanı George Quates şöyle diyor ;
Siteye gelen herkesi 7 gün ,24 saat boyunca selamladım ,onlarla chat yaptım .Çünkü bu bir sosyal üründü ,insanlar buraya fotoğraflarıyla birlikte tüm yaşamlarını koyuyordu .Onlara sevgiyle yaklaşım gerekliydi ……

Sitemize gelenleri potansiyel reklam aracımız olarak gördük ,onlara sıcak yaklaşımımızı bir şekilde gösterdik .

İlk zamanlar müthiş sıkıntıdaydık ,bir KOBİ firmasına finansman için başvurduk ve reddedildik ,Aynı firma ertesi yıl bize 450,000 Kanada Doları kredi , ayrıca kar ‘a geçince ödenmek üzere film ve müzik ‘te verebileceğini belirtti .Bunu reddettik ,Düşündük ki biz bu parayı geçen yıl alabilseydik ,her şey bitecekti ve Flicker falan kalmayacaktı.

Daha sonra Yahoo ‘yla müthiş bir toplantı yaptık ,çok güzel bir DEMO hazırlamıştık

Sonrasında bizi 6 ay boyunca aradılar ,Vizyonlarını paylaştılar ,Sistemi nasıl yürüttüğümüz konusunda bizimle hemfikirlerdi . Bu arada bizde çok şey öğrendik ,Bunların bazılarını büyük firmalar dışında öğrenme şansımız yoktu.



Kaynak : tdrfe

Hiç yorum yok: