21 Ocak 2011 Cuma

Şehir Fırsatları Siteleri İçin Yenilikler


Geçenlerde şehir fırsatlarını ayağınıza getiren bir site aracılığıyla yemek rezervasyonu yaptırdık .

Yemek , fiyat , ilgi hepsi güzeldi .

Yemeğin sonuna doğru garson , indirim kodunu eşimden istesede eşimin konuyla ilgili bilgisi yoktu .

Bir süre anlaşamadılar . Garson kısık sesle ''kodunuzu alabilirmiyim '' dedikçe eşim ''bu adam şimdi ne demek istedi ? '' sorusunu düşünmekle meşguldu .

Bense , bu durumun bir problem olabileceğini daha önce biraz düşündüğüm için testi izlemekle meşguldüm .

Bu problemi ortadan kaldıracak bir fikir ise şöyle ;

Fırsat sitesine üye olan herkese birer üyelik kartı verilir ve üyeler herhangi bir fırsatı satın alınca kartlarına satın aldıkları fırsatlar yüklenir .

Fırsat kullanılacağında , garsonun getirdiği hesap kitapçığının içine kredi kartı yerine , üyelik kartı konur ve garson fırsat gerçekleşince karttan düşer .

Kart üzerinde rezervasyonun detayı ile ilgili bilgilerde yer alır . Bankalar ile yapılacak projeler ile üye , herhangi bir yerden anlaşmalı bankanın atm 'ine girerek hangi fırsatları satın almış olduğunu , geçerlilik süresini , detaylarını istediğinde görme şansına sahip olur , isterse atm üzerinden yeni bir şehir fırsatı satın alır ve fırsat kodu cep telefonuna gönderilir .

Bu sayede bankalar yeni müşteriler kazanır , müşteriler fırsat bu fırsat diyerek o an yakında bilgisayar yoksa , atm 'den ürün veya hizmeti satın alır , sık bilgisayar kullanmayan müşterilere de ulaşılır ,fırsat siteleri de müşterilerine daha iyi hizmet verirken pazarı geliştirir .

Ürün , atm kartıyla da birleştirilerek farklı çözümler yaratılabilir .

Fırsat kodu unutulursa , sms ile müşterinin cep telefonuna gönderilir .

Alışveriş Fırsatı bu şekilde işlerse , müşteri ve işyerlerinin sizce başka ne tür avantajları olabilir ?

Dezavantajları olabilir mi ?

Bu yöntemler restorantlar dışında da kullanım alanı bulabilir .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende yemek satın aldım ve nasıl bir hesap işlemle karşılaşacağım diye soru işareti vardı aklımda. Verdiğiniz öneri çok güzel ve sembolik olsada bir hesap defteri arasına bir kart koyuyorsunuz ve garsonlarında bahşiş yolu kesilmemiş oluyor. Bu garson tarafından verilen hizmetlerdede diğer müşterilere verilen hizmetler arasındaki ayırımınıda kaldırır. Ayrıca bu fikrinizi www.grupmekan.com u hazırlayan arkadaşlarada tavsiye edeceğim

Dr.Firma dedi ki...

Öneriniz benimkinden farklı ve üzerinde düşünülebilir .

Benim aklıma gelen karta satın alınan fırsat yükleniyor ve daha sonra fırsatın satın alındığı işyerinde gerçekleşince çipli karttan düşülüyor .

Konuya kattığınız farklı bakış açısı için teşekkürler .