21 Aralık 2009 Pazartesi

Restoran İşi Yapabilir miyim

Bir restoran açarak iş hayatına giriş yapmak istiyorsunuz . Araştırmalar restoran işindeki başarısızlıkların oranının bir çok iş koluna göre daha yüksek olduğunu göstermekte .

% 30 ‘dan fazlası bir yıl , yaklaşık % 70 ‘i beş yıl içinde başarısızlığa uğramakta .

Yine de bu durum iş yapmak isteyenler için restoran işinin gözde sektörlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmez .

Finansal olarak bakıldığında bir restoran kapılarını müşterilere açmadan önce yatırımlar yapılmasını gerektirir .

İlk yıllarda yatırımın geri dönüşü konusunda zihinsel olarak hazır olmak önem kazanır . Gelir yeterli seviyelere ulaşmayabilir . İşin başarısı , araştırma ve tahminlerin ne kadar sağlıklı yapılıp yapılmadığına göre azalıp artabilir .

Menüden pazarlama planına kadar her şey masanın üstünde olmalı , şartlara göre iş planlarında değişiklikler yapılması gözden uzak tutulmamalıdır .

Pazarlama , promosyon çalışmalarına önem verilmelidir .

Bir çok restoran sahibi işe ayırdıkları süre ile ilgili gereken yatırımları yapmazlar . Oysa böyle bir işte sabah 9 akşam 5 mesaisi yalnızca bir rüyadan ibarettir . Boş zamanınız da olsun istiyorsanız restoran işinden kaçının .

kaynak:gaebler

Hiç yorum yok: