5 Mart 2009 Perşembe

Farklı İş Fikrimizle Kore Ve Meksika Mutfağını Birleştirdik

Kore mutfağına ait yiyecekleri bir çeşit Meksika böreği olan taco formatında satan Kogi , Los Angeles ‘ta bir gecede yaklaşık dörtyüz müşteriye hizmet veriyor.

Ayrıca Meksika pidesi içinde barbeküde pişmiş et çeşitleri de menülerinde bulunuyor.

Fikir , gecenin geç saatlerinde acıkanları düşününce ortaya çıkmış .

Satışlarını büyük bir minibüste gerçekleştiriyorlar. Minibüsleri haftanın değişik günleri farklı yerlerde hizmet veriyor.

Ürün satış fiyatları ise ekonomik krizde cazip görünen 2 dolar seviyesinde .


kaynak:kogi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

benzer konseptler ülkemizde de var ve hiç de küçümsenmeyecek ciroları var.
yıllar önce düzenli olarak ekonomist dergisi alırdım.orada yeni girişim fırsatlarına değinirlerdi.bir dönem mudurnu'nun yumurta büfeleri projesi vardı.çok mantıklı gelmişti.fast food türü ancak disipline edilmiş sttandart ve hesaplı.bayilik usulü çalışacaktı.ancak realize edilemedi.sanırım şirket birçok kez el değiştirdi ve battı.aradan yıllar geçti. bu alandaki boşluğu tavuk dönerciler dolduruyor ama hiçbir standardı yok.
bu proje bence hala güncelliğini koruyor olmalı.büyük tavukçular nasıl bu atıl pazarı değerlendirmiyor hayret.bunları düşünmesi gereken yöneticilere boşa ücret ödüyorlar gibi.

Dr.Firma dedi ki...

Belirttiğiniz fırsatlar cazip ancak istikrarsız ekonomilerde ayakta kalabilmek başarı iken ilave yatırımlar oldukça riskli görülebiliyor .

Hülya Konar dedi ki...

kogi üstüne alınmasın ancak meksika yemeklerini sevmem , börek dahil :)

Dr.Firma dedi ki...

Kogi belki sizede bir çözüm bulabilir .

Örneğin taco arası döner kebap :)